Historiek

Deze eerste editie van Jospop vond toen nog plaats naast de Jos op de parking van sporthal Caerenbergh en telde toen al zo’n 1400 bezoekers. Dankzij deze onverhoopt talrijke opkomst besliste het toenmalige JOS-bestuur om van Jospop een jaarlijks evenement te maken. Omdat de parking te weinig plaats bood, besloot men om uit te wijken naar een weide op de Ijsbergstraat die vandaag nog steeds dienst doet als festivalweide.

Na drie jaar kwam er ook een uitbreiding in de duur van het festival. Eén avond bleek niet meer gepast voor de Schepdaalse feestmentaliteit en dus begon Jospop vanaf dan al op vrijdagavond. De toenmalige organisatie ging in zee met de populaire jongerenzender Studio Brussel en organiseerde samen met hen een “Was het nu ‘70, ‘80 of ‘90?” fuif. De samenwerking met deze feestkaravaan van StuBru loopt nog steeds en blijkt elk jaar zeer succesvol. Jaar na jaar bleef Jospop groeien en de organisatie doet er alles aan om deze groei aan te houden.

Het programma van vorige edities varieerde van thema-avonden (Irish Evening, Disco Extravaganza…) over gescheiden podia (Dance Hall en Rock Hall) om tot ons huidige concept te komen dat al enige jaren enorm aanslaat bij het publiek: een Main Stage voor alle bands die afgesloten wordt met grotere dj’s en de Marquee, een origineel geconstrueerd bijpodium met dj’s die het volop aan het maken zijn. Dit concept laat toe dat zowel doorwinterde rockers als dansgrage fuifbeesten (en uiteraard alles ertussen) hun gading kunnen vinden op Jospop en er een onvergetelijke dag kunnen meemaken.

Vandaag heeft ons overdekte festival een vaste stek verworven op de agenda van vele festivalgangers en is Jospop uitgegroeid tot een gekend begrip in het Pajottenland en ver daarbuiten. Uiteraard willen we dit maar wat graag zo houden!

 

    nieuwsbrief

    Schrijf je hier in op de JOSPOP-nieuwsbrief!!